Voor en door salarisadministrateurs

Als bestuur van VNSa zijn wij in gesprek gegaan met onze partner ZZP Nederland om te komen tot een aantrekkelijk collectief  voorstel voor onze leden voor een beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Wij zijn blij u hierbij te kunnen melden dat wij hier samen met ZZP Nederland in geslaagd zijn.

 

Voor de hoedanigheid van salarisadministrateur hebben wij hierdoor de mogelijkheid gekregen een beroepsaansprakelijkheidsdekking te kunnen aanbieden voor een premie vanaf 245,- per jaar exclusief assurantiebelasting bij een verzekerd bedrag van 250.000,-. In combinatie met de beroepsaansprakelijkheidsdekking kan een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering met een verzekerd bedrag van 2.500.000,- voor een premie van 50,- of 65,- per jaar exclusief assurantiebelasting worden afgesloten

 

Ook dekkingen als Vangnet voor verweer en Cyber add on zijn naar keuze mee te verzekeren tegen een aantrekkelijke premie.

 

De specialisten van ZZP Nederland verzekeringen, te weten Matty Oldenbroek en Harry Kuiper, kunnen u helpen de juiste keuze te maken welke het meest passend is in uw situatie. Zij zijn te bereiken op telefoonnummer 050-7001950 of via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Onderstaand de toelichting op de dekkingen van de verzekeraars Hiscox en Markel die in het collectieve aanbod hebben voorzien;

Hiscox main

 

Dé beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor professionals. Omdat u (en wij) beroepsaansprakelijkheid serieus nemen. Hiscox heeft een beroepsaansprakelijkheidsverzekering op maat voor leden van de VNSa. Het is een verzekering voor professionals, met een uitgebreide dekking. Bijvoorbeeld van de zuivere vermogensschade, de personen- en zaakschade van uw opdrachtgever en derden, de proceskosten en de kosten van juridische bijstand. Zelfs uw eigen schade is deels verzekerd. Zoals u mag verwachten van een verzekeraar die begrijpt wat ondernemen betekent.

 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
Een verkeerd advies, een vergissing of een fout tijdens uw werk? De beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Hiscox dekt de schade. We verzekeren de wettelijke aansprakelijkheid die voortvloeit uit uw bedrijfsactiviteiten. Zoals een inbreuk op een geheimhoudings- of privacyplicht. Of de schade die ontstaat als u intellectuele eigendomsrechten schendt, zoals een merkrecht of auteursrecht. En als documenten of data door uw toedoen onbruikbaar raken, vergoedt onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering het herstel van de gegevens.

 

Proceskosten, juridische bijstand, mediation
Wij vergoeden proceskosten, juridische bijstand en andere verdedigingskosten. Ook de kosten van mediation vallen binnen de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Wordt u beschuldigd van smaad of laster? Wij vergoeden de verdediging en eventuele schadevergoeding. Hebt u extra expertise nodig in uw verweer? Hiscox regelt de beste interne en externe deskundigen, gespecialiseerd in uw vakgebied.

 

Wat is gedekt

 • Een verkeerd advies, een vergissing of een fout tijdens uw werk? De schade is gedekt.
 • Kosteloos inloop, wanneer er sprake is van een voorgaande verzekering;
 • Wettelijke aansprakelijkheid als gevolg van de bedrijfsactiviteiten.
 • Inbreuk op een geheimhoudings- of privacyplicht.
 • Als documenten of data door uw toedoen onbruikbaar raken, vergoeden wij het herstel van de gegevens.
 • Wordt u beschuldigd van smaad of laster? Wij vergoeden de verdediging en eventuele schadevergoeding.
 • Schade die ontstaat als u intellectuele eigendomsrechten schendt, zoals een merkrecht of auteursrecht.
 • Wij vergoeden proceskosten, juridische bijstand en andere verdedigingskosten.
 • Ook de kosten van mediation zijn verzekerd.
 • Extra expertise nodig in uw verweer? Hiscox regelt de beste interne en externe deskundigen, gespecialiseerd in uw vakgebied.
 • Cyberdekking makkelijk mee te verzekeren via de ad-on.

 

markel

 

Markel is een verzekeraar die gespecialiseerd is op het gebied van aansprakelijkheidsverzekeringen. Wij lopen al 30 jaar voorop in de ontwikkeling voor beroepsaansprakelijkheid. Onze roots liggen in Engeland. In Nederland zit een team met veel kennis en ervaring.

 

Onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor personeel- en organisatieadviseurs en  salarisadministrateurs biedt dekking voor de aansprakelijk ten gevolge van beroepsfouten.
Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering wentelt het kantoor het gedekte aansprakelijkheidsrisico en eventueel bijkomende kosten in principe af.

 

Highlights en voordelen van Markel:

 • Kosteloos inloopdekking gekoppeld aan het verzekeringsverleden
 • Dekking voor voormalig verzekerden
 • Geen uitsluiting voor aansprakelijkheid met betrekking tot software-aansprakelijkheid en/of cyberaansprakelijkheid.
 • Dekking voor beroepsfouten gemaakt door hulppersonen
 • Een ruime regeling voor de te vergoeden kosten:
  • De kosten van verweer worden vergoed boven het verzekerde bedrag
  • Kosten voor arbitrageprocedures en/of in verband met alternatieve geschillenbeslechting worden vergoed
  • Reconstructiekosten worden (zelfs zonder sublimiet en zonder eigen risico) vergoed.
 • Regeling eigen risico halvering bij schikken conform clausule BA0169
 • Bijzondere regeling bij samenloop: een omstandigheid of aanspraak wordt altijd in behandeling genomen, ongeacht of elders een soortgelijke verzekering bestaat.
 • Slechts 8 standaard uitsluitingen in de polisvoorwaarden voor beroepsaansprakelijkheid.
 • Het kantoorrisico (AVB), Vangnet voor Verweer en de Cyber add on kunnen gemakkelijk worden meeverzekerd. Ook kun je een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering en een schadeverzekering voor werknemers bij ons aanvragen.

Onze offerte voor de VNSA leden is gebaseerd op een beroepsaansprakelijkheids- + bedrijfsaansprakelijkheids- + Vangnet voor Verweer- en Cyberdekking. Het is ook mogelijk om een aantal van deze onderdelen mee te verzekeren in combinatie met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering

 

Schadevoorbeelden:

 • Per abuis is de salarisadministrateur er van uitgegaan dat de medewerkers van zijn klant op basis van een 40 uren contract werken in plaats van een 36 uren contract en komt hier na een aantal jaar pas achter. Daardoor hebben medewerkers teveel salaris en teveel vakantiedagen gekregen en lijdt de werkgever schade.
 • Uw cliënt krijgt een naheffingsboete opgelegd van de belastingdienst omdat de salarisadministratie niet klopt.
 • Ook als u onterecht aangesproken wordt voor een (beweerde) beroepsfout zijn wij er voor u om het verweer te voeren en u bij te staan.