SEU | Basisopleiding Backofficeprofessional

De functie van backofficeprofessional is dynamisch met een grote diversiteit aan verantwoordelijkheden. Wil jij op efficiënte en effectieve wijze de rol van backofficeprofessional invullen? Wil je een grondige voorbereiding op de dagelijkse praktijk in de flexbranche? Het SEU-examen halen? Volg dan de Basisopleiding Backofficeprofessional!

Het vakgebied van een backofficeprofessional
Als backofficeprofessional zorg jij ervoor dat alle backoffice-werkzaamheden vlekkeloos verlopen. Zo hou jij je bezig met contractbeheer, urenregistratie, verloning, facturatie en loonaangifte. Wet- en regelgeving in de flexbranche wordt steeds complexer en de werkzaamheden steeds arbeidsintensiever. Om deze werkzaamheden goed te kunnen regelen en risico’s en kosten te beperken is kennis nodig. Met de vernieuwde Basisopleiding Backofficeprofessional van artra word je opgeleid tot professional op het gebied van administratie en verloning in de flexbranche. De basisopleiding leert je de benodigde theorie en vooral de toepassing daarvan in de praktijk. Na afloop beschik je over een aanzienlijke hoeveelheid parate kennis en weet je de weg naar relevante informatie te vinden.

Examen Backofficeprofessional
De Basisopleiding Backofficeprofessional (BOB) bereidt je voor op het schriftelijk examen van de Stichting Examens Uitzendbranche (SEU). Het examen doe je dan ook bij het SEU. Dit examen richt zich op de verwerkingen die plaatsvinden op de backoffice. Denk hierbij aan contractadministratie, salarisverwerking, werkgeverschap en de toepassing van de ABU-NBBU cao en de cao’s van inleners. Haal je het examen niet in een keer? Dan is er bij het SEU een mogelijkheid om te herkansen.

Voor wie is de Basisopleiding Backofficeprofessional geschikt?
De Basisopleiding Backofficeprofessional is geschikt voor junior medewerkers van flexondernemingen die zich bezig houden met backoffice-activiteiten zoals contractadministratie, ziekteverzuimbegeleiding en salarisverwerking. Naast kennis van loon- en contractadministratie, maak je kennis met specifieke wet- en regelgeving binnen de flexbranche en leer je om de ABU-NBBU cao toe te passen in jouw dagelijkse praktijk. Het (aanvangs)niveau van deze training is mbo+.

Verschillende leermiddelen
Bij de Basisopleiding Backofficeprofessional maken wij gebruik van blended learning. Dit is een manier van leren waarin online leren gecombineerd wordt met offline klassikaal leren. In onze blended learning trainingen maken wij gebruik van de ‘flip the classroom-methodiek‘. Dit betekent dat voorafgaand aan iedere klassikale les de lesstof online wordt voorbereid. Het voordeel hiervan is dat we tijdens de klassikale trainingen kunnen zorgen voor toelichting op lastige onderwerpen, verdieping, vertaling naar de praktijk en interactie tussen de deelnemers. Doordat wij de lesstof op verschillende manieren aanbieden, via e-learning, klassikaal, oefenvragen, battle-momenten en tentamens, wordt de lesstof beter verwerkt. Daarnaast zorgen wij ervoor dat de deelnemer de relatie kan leggen naar leren van en met anderen en toepassing naar de eigen praktijk.

Inzicht en rekenvaardigheid
Het examen Backofficeprofessional vraagt veel inzicht en rekenvaardigheid van de deelnemer. In onze vernieuwde blended opleiding wordt veel oefenstof aangeboden zodat de deelnemer zich goed kan voorbereiden op het examen.

Verlenging account online leeromgeving
Standaard heb je een half jaar toegang tot je online leeromgeving (e-learning) account. Het is mogelijk om je account met drie maanden voor € 27,50 of een half jaar te verlengen voor € 52,50. Mocht je hier interesse in hebben, neem contact met ons op via 026 333 75 72.

Beleving en plezier
Wij vinden het belangrijk dat leren en de sfeer tijdens onze trainingen vooral ook leuk is. Plezier in het leren bevordert de verwerking van informatie. Zonder emotie, geen leerrendement! De werkvormen tijdens de training zijn hier volledig op ingericht. Wij noemen dit ook wel Brain-based leren wat inhoudt dat wij ervoor zorgen dat de deelnemer optimaal wordt gestimuleerd en uitgedaagd tijdens het leertraject. Door middel van de inzet van diverse werkvormen wordt het leren geactiveerd, het leerproces versneld en meer verdiept. En dit draagt dan weer bij aan een hoog slagingspercentage voor het SEU-examen en een gerichte vertaling naar de eigen praktijk. De deelnemers gaan met meer zelfvertrouwen binnen hun eigen vakgebied aan de slag!

Resultaat- en praktijkgericht
De belangrijkste doelstelling van de Basisopleiding Backprofessional is dat de deelnemers, naast het behalen van het SEU-examen, concrete inzichten en toepassingsgerichte kennis verkrijgen die bruikbaar is voor de eigen praktijk. Als je kennis kunt koppelen aan je eigen praktijk dan leer je vanzelf.

Locaties
Eindhoven (avond), Utrecht (dag) en Zwolle (avond).

Duur
De Basisopleiding Backprofessional kun je zowel overdag als in de avonduren volgen. De dagopleiding bestaat uit 3 trainingsdagen, verspreid over 5 weken. Komt overdag niet uit? Dan kan de training ook, verdeeld over 10 weken, gedurende 6 avonden worden gevolgd. De training wordt gekoppeld aan het backofficeproces zodat de herkenbaarheid groot is.

Studiebelasting
Deze opleiding is op een blended manier ontworpen. Dat betekent dat deelnemers voorafgaand aan de klassikale lessen de lesstof zelf thuis moeten voorbereiden via de digitale leeromgeving. De studiebelasting hiervoor is in totaal 96 uur.

Kosten
De kosten voor de Basisopleiding Backprofessional bedragen € 1.395 (excl. btw). Deze kosten zijn inclusief trainingsmateriaal en een half jaar 24/7 toegang tot online leeromgeving. Wil je deze opleiding in-company afnemen? Neem dan contact met op ons.

Bewijs van deelname
Deelnemers die alle trainingsdagen of -avonden volledig bijwonen, ontvangen na afloop een bewijs van deelname.

PE-punten inspecteurs
Inspecteurs kunnen na het volgen van de opleiding PE-punten krijgen. Stichting Normering Arbeid (SNA) kent 24 PE-punten toe aan deze opleiding. Als je het SEU-examen Backofficeprofessional haalt, ontvang je van de NIRPA nog eens 300 PE-punten.